Website van fans van Stads Radio Rotterdam E-mail

Erwin van Bliek

Als jong knaapje van vijftien startte Erwin als jock bij piraat Radio Amor in 'Bliek City' (oftewel Gorinchem). Hij ontwikkelde zich snel en werd op z'n achttiende al gevraagd door de toenmalige zeezender Radio Monique om plaatjes op zee te komen draaien.

Dus toog Erwin naar The Ross Revenge, het schip dat feitelijk eigendom was van Radio Caroline. Het kon niet uitblijven, binnen korte tijd was Bliek ook in het Engels via Caroline te horen.

Na Radio Monique volgden de zeezenders Radio 819 en Radio 558.

In Rotterdam was Erwin voor de eerste maal te beluisteren via Free Radio Rotterdam, daarna op Europoort Radio en vervolgens werd het Stads Radio Rotterdam.

Hij was de presentator van het programma 'Hard Core Power', bekend om onder andere 'Honderd Piek' of 'n Kale Kop', de Chips-eet wedstrijd en de vele mixers.

In de lente van 1997 heeft Erwin Stads Radio ingeruild voor o.a. werk bij Hitradio Veronica en Channel X. Sinds 1 juli van dit jaar is Erwin teruggekeerd naar het vernieuwde Stads Radio, The Sound of the City!


Nu is hij je huisvriend of werk-maatje tussen 09:00 en 12:00 uur. Daarna springt hij in de trein naar Amsterdam, om daar in de middag op City FM ook nog eventjes wat CD-tjes op te zetten. Eén ding is duidelijk: Erwin van der Bliek is verslaafd aan de radio!

On-Air Crew: Ronald v/d Geer, Koen van Tijn, Eric Noise, Fabian, Ron v/d Steen, Maurice Scheerman, DJ Paul, Ronald v/d Meijden, Jan Vleghaar, Wim de Boek, John Lucas, Robert van Attum, Sander Versluys, Pepijn Werkman, Melvin Vermeer, Hans Martens, Erwin van der Bliek, De Gele Tornado

Nieuws & Sport Crew: Herman Vriend, Roger Huys, Antione van Schie, Ad Koppendraaier, Debbie Roukens, Loes v/d Schaft, Theo Ruizenaar, Caroline Dijk

Off-line Crew: Nico Volker, Stevijn de Jong