Website van fans van Stads Radio Rotterdam E-mail

Wim de Boek

Algemeen verslaggever Wim de Boek studeerde van 1964 tot 1968 aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam. De Boek vertrok voor een jaar met een studiebeurs naar Toronto, Canada en fotografeerde en passant New York. De Boek maakte deel uit van het Rotterdamse Kunstenaarscollectief Uni.D. dat deel nam aan de "Jeugdbiennale Parijs 1970". Kocht in datzelfde jaar een Aiwa-recordertje met ingebouwde microfoon.

Wim, bewapend met de recorder, liep mee tussen de stakende havenarbeiders op de Coolsingel. Eerste opnamens. De recorder ging ook mee naar het toenmalige West- en Oost Berlijn. Spannende geluiden aan de Alexanderplatz. Veel later, omstreeks 1990. wierp het bezit van de recorder pas echt zijn vruchten af. Vanaf dat jaar werd "Boekie" verslaggever bij de Rotterdamse lokale omroep.

Foto: © Ron van der Steen
 

Met het voordeel geboren en getogen Rotterdammer te zijn die met een eigenzinnige invalshoek het medium radio gebruikt, beleeft Wim de Boek zijn stad als geen ander.

Beeldend kunstenaar, fotograaf en radiomedewerker. En voor De Boek is Rotterdam stad van geluiden, oftewel: "Rotterdam is radio".

Wim de Boek - al lang werkend met professionele audio-apparatuur - draagt dagelijks zijn steentje bij met Streetwise en de meest uiteenlopende reportages.

De Boek: "Rotterdam is mijn werkterrein". En Stads Radio Rotterdam maakt het mogelijk.

On-Air Crew: Ronald v/d Geer, Koen van Tijn, Eric Noise, Fabian, Ron v/d Steen, Maurice Scheerman, DJ Paul, Ronald v/d Meijden, Jan Vleghaar, Wim de Boek, John Lucas, Robert van Attum, Sander Versluys, Pepijn Werkman, Melvin Vermeer, Hans Martens, Erwin van der Bliek, De Gele Tornado

Nieuws & Sport Crew: Herman Vriend, Roger Huys, Antione van Schie, Ad Koppendraaier, Debbie Roukens, Loes v/d Schaft, Theo Ruizenaar, Caroline Dijk

Off-line Crew: Nico Volker, Stevijn de Jong