Website van fans van Stads Radio Rotterdam E-mail

Nico Volker

Nico Volker staat te boek als de Algemeen Directeur van Stads Radio Rotterdam, maar in feite is hij gewoon de grootste freak die op de werkvloer aanwezig is. Dag en nacht is hij in de weer met radio-maken, zelfs tijdens zijn vakanties!

Nico geldt als de bedenker van spelletjes en acties die feitelijk niet kunnen..., maar ach, we zijn nu eenmaal jong. Keer op keer komt er weer iets creatiefs uit zijn hersenpan zetten. Tussen binnenkomst in de studio, Haringvliet 78, en het uiteindelijk bereiken van zijn hooggelegen kantoor ligt dagelijks zo'n 3 uur tijdsverschil. Daar kan je de klok op gelijk zetten. Bij de zeezenders Radio Mi Amigo, Radio Caroline, Radio Laser, Radio Monique, Radio 558 en Radio 819 deed Nico de broodnodige ervaring op. En toen werd het tijd voor het legale werk. Eerst stichtte hij "Europoort Radio", gevestigd in Rotterdam, daarna volgde "Stads Radio Rotterdam". Tevens is Nico de geestelijke vader en grondlegger van Holland FM.

Naast zijn radiowerk schreef hij artikelen voor De Merwestreek, De Dordtenaar en het Algemeen Dagblad. Hij doorliep voor zijn werk de Sociale Academie en mag zich nu de sociaalste directeur van Nederland noemen.

Foto: © Ron van der Steen
 

Nico is een voorstander van hard werken en weinig salaris, hard voor weinig dus, en heeft het wekelijks erg druk met het doornemen van spontaan geschreven sollicitatiebrieven.

In 1997 stak hij veel van z'n vrije tijd in lokale omroepen. Deze hielp hij met het bereiken van de gestelde 50% informatie, educatie en cultuur-eis. Daarnaast voorzag hij Sun FM en City FM van gratis adviezen en richtlijnen.

Mocht hij toch nog een momentje vrij zijn: dan trekt Nico er in zijn gele overall op uit om stickers uit te delen.

On-Air Crew: Ronald v/d Geer, Koen van Tijn, Eric Noise, Fabian, Ron v/d Steen, Maurice Scheerman, DJ Paul, Ronald v/d Meijden, Jan Vleghaar, Wim de Boek, John Lucas, Robert van Attum, Sander Versluys, Pepijn Werkman, Melvin Vermeer, Hans Martens, Erwin van der Bliek, De Gele Tornado

Nieuws & Sport Crew: Herman Vriend, Roger Huys, Antione van Schie, Ad Koppendraaier, Debbie Roukens, Loes v/d Schaft, Theo Ruizenaar, Caroline Dijk

Off-line Crew: Nico Volker, Stevijn de Jong