Website van fans van Stads Radio Rotterdam E-mail

Jan Vleghaar

Sterallures zijn hem vreemd. Jan Vleghaar presenteert weliswaar het populairste programma van Stads Radio Rotterdam, maar is buiten de studio exact dezelfde man als achter de microfoon: rustig, onderhoudend en gezellig.

Na meegewerkt te hebben aan radioprogramma's bij de VPRO en in beeld te zijn geweest bij de VARA en NCRV, stapte Jan Vleghaar zoin zeven jaar geleden naar huidige Stads Radio-directeur Nico Volker met een idee voor een cultureel programma. Vleghaar: "Het stikte in Rotterdam van de kleine zenders. Ik zie mezelf nog bij Europoort Radio met Nico om de tafel zitten. Het papier waarop ik alles had uitgewerkt kwam niet eens op tafel! Nico vond het leuk en vroeg of het aanstaande zaterdag al zou lukken. Ik had echt met alles rekening gehouden, behalve met dat. Diezelfde middag heb ik half in paniek Wim de Boek gevraagd of hij me per direct wilde helpen. De dagen erna werd de redaktie uitgebreid. Al is redactie een groot woord, het was meer een hobbyclub. "Europoort Radioi ging later op in Stads Radio Rotterdam, maar wat bleef was het programma van Jan Vleghaar. Zijn Big City werd na vijf omgedoopt in Studio Maasstad. De formule is volgens de presentator door de jaren heen ongewijzigd gebleven. Vleghaar: "We zijn constant met de stad bezig en de afwisseling tussen gesproken woord en muziek wordt gewaardeerdi.

Foto: © Ron van der Steen
 

Jan Vleghaar is één van de routiniers tussen de jonge honden van de zender die net het 6-jarig bestaan heeft gevierd. Hij doet zijn werk nog steeds met plezier en heeft prettige collega's en Rotterdam is een wereldstad om in te werken. Dat horen we graag!

On-Air Crew: Ronald v/d Geer, Koen van Tijn, Eric Noise, Fabian, Ron v/d Steen, Maurice Scheerman, DJ Paul, Ronald v/d Meijden, Jan Vleghaar, Wim de Boek, John Lucas, Robert van Attum, Sander Versluys, Pepijn Werkman, Melvin Vermeer, Hans Martens, Erwin van der Bliek, De Gele Tornado

Nieuws & Sport Crew: Herman Vriend, Roger Huys, Antione van Schie, Ad Koppendraaier, Debbie Roukens, Loes v/d Schaft, Theo Ruizenaar, Caroline Dijk

Off-line Crew: Nico Volker, Stevijn de Jong